Mijn visie

Een huis heeft een hart nodig…

Mijn liefde voor brocante is duidelijk in mijn huis terug te vinden. De stijl die bij mij past, is landelijk, vintage en shabby- chic. Ik vind het spannend om brocante marktjes en winkeltjes af te struinen, niet wetend wat ik zal tegenkomen. Zelf heb ik niet zoveel met webwinkels. Brocante wil ik zien, voelen, ruiken, om er vervolgens halsoverkop verliefd op te worden.

Van elk huis valt iets moois te maken, in iedere gewenste stijl en sfeer. In mijn gedachten zie ik hoe het kan worden. De inrichting is de weerspiegeling van de ziel, wie je bent. Zo zou het, naar mijn idee, moeten zijn.

Veel van mijn brocante is verre van gaaf, het liefst nog in originele staat. Een Maria waar een barst in zit of een hoekje aan ontbreekt; ik vind het niet erg. Schoonheid zit in de imperfectie. Ik houd van de verstilling die van religieuze beelden uitgaat.

Onverwachte combinaties, lief met stoer, een teer bloemetje in een robuust glas of een strak in de verf staande deur met een afgebladderd tafeltje, maken een inrichting spannend. Niet alles hoeft bij mij sleets te zijn.  Hoewel mijn voorkeur gaat naar het origineel, kan een kast bij mij ook in nieuwe verf staan, maar het is dan wel weer een echt oudje. Iets nieuws zal je bij mij niet zo gauw vinden.

Ik houd van natuurlijke materialen, zoals (verweerd) hout, katoen en linnen. Dat linnen verkleurt en sleets wordt, vind ik juist de charme ervan. Ik houd van wittinten, maar ook van “vervuilde” kleuren.

Mijn brocante komt overal vandaan. In de loop der jaren vergaard. Veel komt uit Frankrijk, opgedoken tijdens vakanties. Van bijna niets in mijn huis is een identieke tweede te vinden. Dat maakt het uniek en persoonlijk. Een verzamelaar ben ik niet. Ik gebruik spullen, om een bepaalde sfeer neer te zetten.

Als interieurstyliste is het mijn streven, om een huis een persoonlijke sfeer te geven. Dat is voor mij het ideale huis; daar waar de ziel van de bewoner spreekt, een huis een hart heeft.

Weblinks

Wanneer u meer wilt weten over vlinder bekijk dan de volgende sites:

Vlindersweblog

Hier schrijft Vlinder korte verhaaltjes over haar gedachten en wat haar zoal bezig houdt

Vlinders webalbums

Bekijk hier de foto’s van het huis van Vlinder

 

Contact

ellen@eighenwijs.nl

tel. 06-48310571